Strandtorgetløpet er ikke noe nytt.

Postet av Litrim den 14. Mai 2013

Strandtorgetløpet er ikke noe nytt, løpet ble arrangert også for 20 år siden. Det sier Svein Bergum som var Litrim-formann i 1992 da Strandtorget og byen virkelig slo på stortomma i aksjonen "Sammen om kreft". Her viser Bergum fram avisa som ble sendt til alle hustander i Lillehammer og program for dagen.

I dette innlegget mimrer Bergum tilbake til 15. august 1992 hvor mer en 1200 deltakere stilte på startstreken.

Strandtorget-løpet er ikke noe nytt – ble arrangert også for 20 år siden

På begynnelsen av 1990 tallet var trimløpene i voldsom vekst, også på Lillehammer. Navnet Litrim kom i 1991, og samme år hadde vi faktisk det første Strandtorget løpet. Litrim mente at vi burde spre løpene på forskjellige steder, og vi hadde ikke noe løp langs Mjøsa. Strandtorget kjøpesenter var også i stor utvikling og vi tok kontakt med dem i 1991 for å forsøke et samarbeid.  Det ble en beskjeden oppstart med start og mål rett utenfor sentret og med en god del deltakere.

Neste år var det den dynamiske senterlederen Per Kristian Trøen som hadde store planer. I stedet for de første tanker om å løpe gjennom senteret og profilere Strandtorget slik, ville han heller knytte løpet opp mot et humanitært formål, dog med start og mål rett utenfor senteret. Vi fikk til samarbeid med Den Norske Kreftforening og inntektene gikk til dem. Navnet ble Lillehammer-trimmen. Vi fikk også til pressesamarbeid med daværende Dagningen og det var massiv forhåndsomtale med utfordringer av kjendiser som Ola Thune, skiløper Anders Bakken, fylkesordføreren, ledere i musikkorps osv.

Det kom en buss med deltakere fra sykehuset på Gjøvik, i og med at det var Gjøvik som fikk inntektene. Resultatet ble godt over 1200 deltakere og det var en mengde familier som trillet barnevogn på slettene nord for Strandtorget. Det var løper på 4,5 og 10,5 km, slik at det var muligheter for alle. Det var god ramme rundt løpet med konserter, felles oppvarming og mange utlodningspremier. Og inne på Strandtorget var det spesialtilbud for deltakerne.


Det var folksomt utenfor Strandtorget hvor alle deltakerne fikk medalje og T-skjorter. Her er hele familien Bergum samlet. F.v. Barbra, Trygve, Håkon Boye (foran), Ingebjørg Boye, Maria Elisabeth Boye (i vogna) alle med etternavn Bergum og til høyre Ruth Ravn.

Arrangementet ble suksessfylt også i 1993, og løpet fortsatte utover på 90-tallet. Trøen forsvant imidlertid fra Lillehammer, og entusiasmen dabbet av etter hvert. Det er derfor gledelig at Strandtorget løpet er tilbake, og vi håper at entusiasmen blir like stor som før. Da var det imidlertid ikke konkurrenter i form av treningssentra. Men det må være et mål om at 1000 deltakere vil være med en gang i framtida. Lykke til.

_______________

Resultater fra løpet i 1992 
Kanskje finner du deg selv i listen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.